In 2014 heb ik als uitvaartondernemer in de serie ‘van de wieg tot en met het graf’ met verschillende personen gesprekken gevoerd en aan hen indringende en intieme vragen voorgelegd over het leven en de dood. Deze interviews zijn gepubliceerd in Dé Weekkrant en op www.locourant.nl.

 

Ik heb een prachtig beroep, mensen ondersteunen bij het laatste afscheid van hun geliefde. Hoe je dat doet is voor ieder mens verschillend, belangrijk is dat daarbij voor iedereen ruimte is voor zijn of haar persoonlijk wensen. Wanneer mensen met een dierbare herinnering terugkijken op het afscheid, is dit een goede eerste stap in het verder leven na een ingrijpend verlies.

 

Het loslaten van je dierbare is niet gemakkelijk en soms staan onzekerheid of onwetendheid over sterven en dood het goed afscheid nemen in de weg. Door met elkaar over dit onderwerp te praten kan eventuele angst of onrust weggenomen worden. Maar ook het kennen van elkaars wensen kan naasten houvast bieden bij het regelen van een uitvaart.

 

De dood hoort bij het leven en sterven is onvermijdelijk voor ons allemaal. Staat u weleens stil bij uw eigen dood? Vindt u het een zwaar onderwerp of valt dat mee? Door de persoonlijke verhalen van de geïnterviewden hoop ik u een aanleiding te bieden eens stil te staan bij uw eigen ‘eindigheid’ en erover in gesprek te gaan met uw partner, kinderen, familie of goede bekende.

 

Mijn dank gaat uit naar alle geïnterviewden. Het is bijzonder dat zij bereid waren hier zo openhartig over te willen vertellen. De verhalen zijn daardoor heel verschillend en zeer persoonlijk.

 

Wilt u reageren op een interview? Vul het formulier in onderaan deze pagina.

Van de wieg tot en met het graf

  • Reageer op interview!

    Formulier verzenden...

    Er is een fout opgetreden in de server.

    Formulier ontvangen.

MENU

Ga naar interviews

CONTACT

Addio Uitvaartzorg

Oranjeboomlaan 21

8091 BZ Wezep

 

        038 376 41 23

        06 1260 1923

 

        info@addiouitvaartzorg.nl

 

CONTACT FORMULIER

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

© 2006 - 2016 Addio Uitvaartzorg | alle rechten voorbehouden - webdesign door ZAINZ ontwerp